Desatascos Polmar
635 855 298
ESP

Com estalviar aigua en temps de sequera

Tornar


L'estalvi d'aigua és fonamental, especialment a zones propenses a patir períodes de sequera, ja que ajuda a conservar aquest recurs vital ia enfrontar els desafiaments relacionats amb l'escassetat d'aigua. Com a empresa de desembussos a Barcelona, sabem molt bé de què parlem, ja que la nostra feina depèn totalment de l'aigua i patim a la nostra pròpia pell l'escàs d'aquest recurs natural tan preuat. Us recomanem seguir algunes pràctiques i consells per a nivell particular o empresarial puguem estalviar el màxim possible d'aigua, tant en situacions normals com durant sequeres, aportant així el nostre granet de sorra a aquest problema de gran magnitud i repercussió global.


Reparació de fuites d'aigua a Barcelona:


Revisar i reparar qualsevol fuita d'aigua a les aixetes, canonades, fonts urbanes, canalitzacions i electrodomèstics. Fins i tot una petita fugida pot desaprofitar grans quantitats d'aigua amb el temps.


Instal·lació de dispositius d'estalvi d'aigua:


Avui dia per a les xarxes de sanejament, hi ha múltiples mecanismes i útils, com; aixetes, dutxes i aparells electrodomèstics que estan dissenyats per estalviar aigua. Per exemple, els capçals de dutxa de baix flux i les aixetes amb tecnologia d'estalvi d'aigua poden reduir significativament el consum.


Realitzar un reg eficient:

Qualsevol que disposem d'una zona enjardinada, terreny exterior o qualsevol zona que requereixi aigua periòdica per al seu benestar, cal optar sempre per sistemes de reg eficients, com el reg per degoteig. Eviteu regar durant les hores més caloroses del dia per reduir l'evaporació i el malbaratament d'aigua a les zones a tractar. Tant a nivell particular com empresarial a zones agrícoles.


Sistemes de recol·lecció d'aigua

Instal·lar sistemes de recol·lecció d'aigua de pluja per utilitzar en el reg de plantes i jardins. Això pot ser una manera efectiva d'aprofitar un recurs natural, proveint el màxim possible en dies plujosos.


La jardineria sostenible:

A l'activitat de jardineria, plantar vegetació nativa i resistent a la sequera en un jardí, és una manera de gestionar un jardí sostenible. Utilitzeu mantel per retenir la humitat a terra i reduir la necessitat de reg.


Reutilitzar l'aigua:

Considereu la possibilitat de reutilitzar l'aigua a casa. Per exemple, l'aigua utilitzada per rentar verdures es pot fer servir per regar plantes en lloc de rebutjar-la.


Educació i conscienciació:

Educeu a la vostra comunitat, família, etc., sobre la importància de l'estalvi d'aigua i promogueu pràctiques sostenibles. Com més conscients estiguin tots, més gran serà l'impacte positiu.


Ús responsable a la llar:

Sigueu conscients de l'ús d'aigua en activitats diàries com rentar plats, rentar roba i banyar-vos. Utilitzeu només la quantitat necessària i eviteu deixar l'aigua corrent innecessàriament.


Actualització d'electrodomèstics:

Considereu la possibilitat d'actualitzar electrodomèstics antics, com ara rentadores i rentavaixelles, per models més eficients en l'ús de l'aigua.


Planificació urbana sostenible:

Les autoritats locals de cada municipi, població, han de considerar pràctiques de planificació urbana que promoguin l'ús sostenible de l'aigua, com ara la implementació de tecnologies avançades i polítiques que fomentin l'eficiència hídrica en la construcció i el desenvolupament.


En adoptar aquestes pràctiques, no només contribueix a l'estalvi d'aigua a casa, sinó que també ajuda a enfrontar els desafiaments de la sequera a nivell comunitari i regional. Tot això, contemplat també, per a empreses i professionals de tots els sectors.

Com estalviar aigua en temps de sequera